AB Çevre Etiketi (EU EcoLabel)

23.03.2023

Avrupa Birliği EcoLabel programı, garantili, bağımsız olarak doğrulanmış ve düşük çevresel etkiye sahip ürünleri onaylar. Dünyada kabul gören bu program, tüketicilere ürünlerin çevresel etkileri hakkında doğru, yanıltıcı olmayan ve bilim temelli bilgiler sağlayan uluslararası kabul görmüş bir standarttır.

AB EcoLabel

1992 yılında faaliyetlerine başlayan Avrupa ve dünya çapında tanınan Avrupa Birliği EcoLabel programı, garantili, bağımsız olarak doğrulanmış ve düşük çevresel etkiye sahip ürünleri onaylar. Dünyada kabul gören bu program, tüketicilere ürünlerin çevresel etkileri hakkında doğru, yanıltıcı olmayan ve bilim temelli bilgiler sağlayan uluslararası kabul görmüş bir standarttır.

 

AB EcoLabel etiketini alabilmek için, mal ve hizmetlerin tüm yaşam döngüleri boyunca -üretim öncesinden üretim ve dağıtım ve bertaraf aşamasına kadar- yüksek çevre standartlarını karşılaması gerekir. Bu sayede daha çevresel etkisi düşük ve çevre dostu ürünler satın alarak kirliliği azaltmaya yardımcı olmak isteyen tüketiciler AB EcoLabel etiketli ürünleri tercih edebilir.

AB EcoLabel Neleri Garanti Eder?

EcoLabel programına dahil olan ürünlerin;

- Özellikle iklim değişikliği üzerinde düşük çevresel etkiye sahip oldukları,
- Tehlikeli maddeler için kimyasal kısıtlamalara tabi oldukları,
- Sağlıklı ve güvenli oldukları,
- Etik ve sorumlu üretim kapsamında üretildikleri,
- Yüksek verimlilik ile kaliteye sahip oldukları garanti edilir.

AB EcoLabel Avantajları

 

Tüketiciler için ürünlerin çevresel etkisinin beyanı ile sorumlu tüketime katkıda bulunurken, üreticilerin üretim sırasında daha az atık ve karbondioksit oluşturmasına ön ayak olarak döngüsel ekonomiyi destekler. İşletmeleri dayanıklı, onarımı kolay ve geri dönüştürülebilir ürünler geliştirmeye teşvik eder. Ayrıca ürün geliştirme sırasında çevre dostu en iyi uygulamalar hakkında rehberlik eder ve şirketlerin ürünleriyle ilgili sürdürülebilirlik iddialarını doğrulamaları ve iletmeleri için bir araç sunar.

 

AB EcoLabel gönüllü bir program olmasına rağmen küresel çapta birçok şirket, 2022 itibariyle 89.000’den fazla ürün ve hizmetleri için bu etiketi almaya hak kazanmıştır.

Enexion Group olarak ürün ve hizmetlerinizin EcoLabel programına katılmasına yardımcı oluyor, yaşam döngüsü analizlerinizde kapsamlı danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Siz de EcoLabel programına katılmak ve şirketinizi daha sürdürülebilir bir konuma taşımak için bize ulaşın.

UNGC
Comminty Member
Womens Empowerment Principles
EPD

Copyright 2023 - İçerik hakları saklıdır.