“Enerji Yönetimi, Yüzde 15 Oranında Maliyet İndirimi Sağlıyor”

“Enerji Yönetimi, Yüzde 15 Oranında Maliyet İndirimi Sağlıyor”

01.07.2015 (Enexion)
Enexion Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi Yetkilisi Ceren Özdal: “Enerji yönetimi, şirketlerin maliyetlerini düşüren en önemli faktörlerden birisidir. Enerji yönetimini şirket içinde sağlayarak, çok büyük bir maliyet indirimi sağlanabilir. Enerji yönetimini uyguladığımız şirketlerde, yüzde 15 oranında maliyet indirimi oluşabiliyor.”
Enexion Enerji Danışmanlık ve Risk Yönetimi Yetkilisi Ceren Özdal oturumda yaptığı konuşmada, Türkiye’de yıllık 650 kilowatt/saat elektrik tüketimi olan işletmelerde bile enerji yönetiminin çok düşük düzeyde olduğunu vurgulayarak, işletmelerin maliyeti artıracağını düşünerek, bu sürece yönelmediklerini belirtti. “Enerji yönetimi, şirketlerin maliyetlerini düşüren en önemli faktörlerden birisidir. Enerji yönetimini şirket içinde sağlayarak, çok büyük bir maliyet indirimi sağlanabilir. Enerji yönetimi uyguladığımız şirketlerde, yüzde 15 oranında maliyet indirimi oluşabiliyor. Böylece, şirketlerde milyon dolara ulaşan tasarruf olanağı ortaya çıkıyor” dedi.
Özdal, enerji yönetimi konusunda Türkiye’de gerçekleştirilecek düzenlemelerle bu oranın yüzde 25 düzeyine ulaşabileceğini söyleyerek, “Enerji yönetimi açısından Türkiye’de piyasa çok yakında değişecek. Çok büyük fırsatlar oluşacak, şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Bu nedenle, şirketler şimdiden hazırlığını yapmalı” şeklinde konuştu.
“Türkiye’de projeler gerçekleştirebiliriz”
Turboden Yöneticisi Filippo Vescovo’da oturumda yaptığı konuşmada, ORC uygulamaları hakkında bilgi verdi. Vescovo, gerçekleştirdikleri çalışmalarla enerji verimliliği sağladıklarını aktardı. Vescovo,”Türkiye’de enerji verimliliği projeleri gerçekleştirebiliriz. Böylece, enerji verimliliğinde artış sağlayabiliriz” dedi.
“İşletmelerde değişim yapmak gerekiyor” Enervis İş Geliştirme Uzmanı Emre İnciroğlu, enerji yönetiminin dönüşüm süreci olduğunu belirterek, farkındalık ve üst yönetim desteği unsurlarına dayandığını aktardı. İnciroğlu, “Önce, işletmelerde değişim yapmak gerekiyor. İşletmeler için enerji yönetimi zaman ve maliyet kaybı değildir. Enerji yönetimi uygulamalarında, otomotivde ve tekstilde yüksek oranda tasarruf sağlamak mümkün” dedi.
 
UNGC
Comminty Member
Womens Empowerment Principles
EPD

Copyright 2023 - İçerik hakları saklıdır.